VALPTRÄFF 29 APRIL 2006

Träffen var förlagd till SHK:s klubbstuga utanför Torshälla.
5 ev. 6 valpar skulle komma, men Cindi blev sjukskriven då hon tagit bort hårstrån på insidan av ögonlocket. Och Tim skulle eventuellt komma om husse hann. Men Zanta, Vivvie, Tequilla och Maja kom i alla fall.


Häxa under saxen...

Vi startade med en liten genomgång av allmän pälsvård. Häxa (nästan pälslös) fick agera modell som fick ett öra trimmat, klorna klippta och en tass klippt. Svansen snyggades till - ja det fanns inte så många strån att klippa - samt pälsen under hasen försvann.


Alla samlade runt Majsan.

Sedan fick Anna-Maria "Majsan" Stääv, Solviks Hundcenter, ta över och vi började med en liten genomgång av ev. problem som valpägarna ansåg de hade.
Sammantaget kan man väl säga att det kom upp "drag i kopplet" och lite "bristande hörsamhet" :-) vid inkallning. Majsan lämnade tips och råd i båda fallen, dessutom praktisk demonstration i hur man tränar inkallning med lång lina.


Trassel? Ingen fara - Majsan reder ut det mesta!

Vad jag såg så verkade alla valparna lyhörda och ganska lydiga - trodde nog de skull vara mycket busigare efter alla små historier jag fått via mail och telefon. Eller så kanske valparna kände på sig att det var bäst att sköta sig när "gammel-matte" var med.


Zanta


Vivvie


Sanna och Tequilla


Bengt och Maja


Bengt och Maja, Anna-Maria Stääv, Sanna och Tequilla samt Louise och Vivvie.

Majsan höll igång valpar och ägare fram tills avbrott för lunch.
Tack Majsan för att du ställde upp på valpträffen. Tror alla fick med sig något nyttigt hem.

Efter lunchen blev det Häxa som fick stå i fokus igen.
Peter berättade om och visade hur man lägger och går ett kortare blodspår. Trots att Häxa inte gått ett enda spår på snart 3 år, så skötte hon sig exemplariskt, trots att valpar med hussar och mattar travade efter i spåret. Dock ska ingen valp tro att man ska få låna mammas klöv när hon hittat den - Maja fick en liten påminnelse om att man inte tar från mamma ostraffat...


Stå var det.... Vivvie och Åse

Sedan följde lite infomation om hur man ställer ut sin hund. Lite utställningsträning också där Åse försökte få en valp i taget att dels stå stilla och dels att trava vid sidan - inte lätt alltid! Gott godis och beröm i för stor mängd kan ju få vilken Flat som helst att se ut mer som en boaorm än en vacker utställningshund *ler*. Alla valparna visade dock att de kan om man bara lägger ner lite tid på att träna. Och de är ju inte mer än 5 månader ännu så de kommer nog alla bli duktiga tills vi ses nästa gång!


Zanta med familj samt Maja med familj.

Sammanfattningsvis vill jag skriva att alla valparna såg fina ut, även om de just nu är i den åldern då de mest består av långa ben och en lång kropp.
De var alla pigga och glada men verkade samtidigt lyhörda och mottagliga för träning.
Och efter vad jag förstått av era beskrivningar av valparna så kan de verkligen koppla och är lugna inomhus. Ja vissa verkar mer påhittiga än andra - men de är ju individer!

Och kanske det viktigaste av allt - alla familjer verkar trivas med sin hund!

TACK till er alla som la ner hela lördagen för att komma och visa oss era fina hundar. Hoppas ni kommer även nästa gång fram emot hösten.

Åse & PeGe<< Tillbaka

Sidan ändrad 2006-04-29